What's in a name?

Met de keuze om naar buiten te komen als Sliced Bread proberen we over te brengen dat we de lat hoog leggen. Het gezegde luidt niet voor niets ‘The best thing since sliced bread’.

Wij doen net dat tikkeltje meer.

          ░░████████░░            
        ▓▓████    ██████          
      ██▓▓            ▒▒██▒▒      
    ▓▓██  ░░░░░░░░░░░░    ██▓▓    
    ██  ░░░░████████░░░░  ░░██    
  ██    ░░████████████░░░░░░░░██  
▒▒██  ░░░░████    ████░░░░░░░░██  
██    ░░░░    ░░░░████░░░░░░░░░░██
██  ░░░░░░░░░░██████  ░░░░░░░░░░██
██    ░░░░░░░░████  ░░░░░░░░░░░░██
██  ░░░░░░░░░░    ░░░░░░░░░░░░░░██
████  ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░██▒▒
  ██  ░░░░░░░░████░░░░░░░░░░░░██  
  ▒▒██  ░░░░░░████░░░░░░░░░░██    
      ██  ░░░░    ░░░░░░░░██      
        ██▒▒░░░░░░░░░░████        
          ████████████            

Ontstaan

Na 8 jaar aan te slag te zijn als webontwikkelaar bij een Gents Agency richtte Bart Decorte in oktober 2023 Sliced Bread op. Het idee was er eigenlijk al van in de studententijd. En na 8 jaar in loondienst was ook de ervaring er nu.

Bij Gents Agency heeft Bart over die jaren aan meer dan 100 sterk uiteenlopende web projecten gewerkt. Daarbij werd al eens een fout gemaakt, of tegen een limiet aangelopen, maar bovenal telkens een les geleerd. Elk van die projecten, hoe groot of hoe klein ook, heeft bijgedragen aan de verworven kennis van de wereld van het web. En natuurlijk ook hoe zich dat vertaalt naar een professionele context.

Bart begon in 2015 aan zijn professionele carrière als Junior PHP backend developer in een team van beperkte grootte. Als rookie, recht van de schoolbanken, bestond de workload in die dagen voornamelijk uit informatieve websites gericht op lead generation, vaak wel met een CMS erachter, maar soms ook gewoon volledig statisch.

Door gestage groei van zowel het bedrijf als het individu kwamen daar al snel ook websites bij met integraties op andere platformen, websites die werken met data van derde partijen of juist zelf data extern propageren.

Zo ook een verscheidenheid aan e-commerce projecten. Van B2C shops met een beperkt productaanbod en weinig toeters en bellen tot ware B2B platformen met geïntegreerde facturatie, complexe prijszetting, kortingsregels en andere complexere features.
Wie webshop zegt, zegt ook online betalingen. Over de jaren werden integraties gemaakt met grotere en kleinere spelers in de PSP markt.

Bij de meer tech-savvy contacten ontstond er ondertussen ook de nood tot meer rechtstreeks contact om samen tot oplossingen te komen, enerzijds de klant met zijn kennis van zijn product, en de developer met technische know-how. Uit dergelijke samenwerkingen werd het belang van heldere communicatie al snel duidelijk. Heldere doch efficiënte communicatie, want meer is niet altijd beter.

Uit het werken aan al die verschillende projecten kwamen mettertijd ook steeds terugkerende problemen bloot te liggen. Gelijkaardige problemen met ook gelijkaardige oplossingen. Oplossingen zoals geautomatiseerde deployment pipelines, herbruikbare interne tooling en breed inzetbare oplossingen voor snellere laadtijden en gebruiksgemak kwamen bestaande én toekomstige projecten ten goede. Soms met een rechtstreeks voordeel voor de klant, soms onrechtstreeks door een tijdswinst bij collega-developers. Veel van die oplossingen zitten op vandaag stevig verweven in het DNA van Gents Agency.

Ondertussen was de firma ook al sterk gegroeid. Als een meer ervaren backend developer binnen het team werd Bart teamlead van het backend team.

Met nog grotere projecten en daarmee nog veeleisendere klanten stelden zich eens te meer nieuwe uitdagingen. Door complexere datastructuren volstonden klassieke monolitische oplossingen bijvoorbeeld niet langer. Met SSO moesten gebruikers over hele ecosystemen van applicaties kunnen inloggen, bijvoorbeeld. Of nog, applicaties moeten de peak load gegenereerd door events of mass-mailing campagnes kunnen doorstaan. Opnieuw waardevolle inzichten.

In november 2023 maakt Bart, in hoofdberoep, de overstap naar een Belgisch SaaS bedrijf waar ongetwijfeld weer heel wat te leren valt.

Vederlicht, bliksemsnel

Wij bij Sliced Bread houden er van dat het vooruit gaat. En dat merk je aan onze websites. Doorheen het hele ontwikkelproces houden we rekening met snelheid, op vlak van hosting, databases, code, gebruikte protocollen en compressie-algoritmes.

Volgens het boekje

Het figuurlijke boekje met vuistregels om uitstekende projecten af te leveren. Wij bij Sliced Bread stellen ons namelijk niet boven de wet. Wij doen de dingen zoals ze horen gedaan te worden, zonder shortcuts.

De technisch kwalitatievere oplossingen die daaruit voortvloeien vergroten de levensduur en de stabiliteit van jouw project en zorgen er voor dat toekomstige ontwikkelkosten onder controle blijven.

Alles op slot

Complexe wachtwoorden zijn moeilijk te onthouden. Mooi zo. Want als wij bij Sliced Bread al wachtwoorden gebruiken zijn het er van dat soort, uiteraard willekeurig en zonder hergebruik.

Met policies van dat soort maken we het inbrekers wel héél lastig om jouw kluisdeur te forceren en aan de haal te gaan met je mapje gebruikersgegegevens.

Rechttoe, rechtaan

Bij Sliced Bread laten we de gebakken lucht graag achterwege. We maken enkel houdbare beloftes. Zo weet je waar je staat, en kunnen we elkaar recht in de ogen blijven kijken. We proberen steeds helder en transparant te communiceren zodat niemand voor onaangename verrassingen komt te staan.

Websites

Help je nieuwe klanten de weg naar jou te vinden met een flitsend en uniek digitaal uithangbord.

Webshops

Boost je sales met een webshop geïntegreerd op onder meer je ERP, een betaalprovider en een fulfilment partner.

Webapplicaties

Automatiseer je bedrijfsprocessen met tools op maat zodat je je kan focussen op waar je écht het verschil maakt.

En meer

API ontwikkeling, IdP, SSO, e-mail signatures & templates, snelheidsoptimalisatie, hosting, onderhoud, auditing, samenwerkingen, …